Lunch & warme maaltijden

Warme maaltijden


GO! basisschool Klim-Op wil het beste voor u en uw kind. Dan kunnen we natuurlijk niet stoppen bij voortdurend investeren in onze gebouwen. Wij gaan graag een stapje verder.

Daarom biedt onze school alle kinderen de gelegenheid om lekkere en gezonde warme maaltijden te eten op school. Onze grote, heldere refter in het Poema-gebouw is de ideale ruimte om samen met vriendjes en klasgenootjes te genieten van een evenwichtige warme maaltijd.

De leerlingen van de kleuter- én lagere school die boterhammetjes meenemen van thuis eten gewoon rustig en gezellig in hun eigen klas. Dit zorgt ervoor dat de lunch in een ontspannen en geborgen sfeer kan plaatsvinden.

Hierdoor is ook de refter een oase van ruimte en rust voor de kinderen die warm eten op school. Kleuters en leerlingen van de lagere school zitten apart, zodat ook hier het middagmaal op een ordelijke en gemoedelijke wijze genuttigd kan worden.

Onze warme maaltijden worden samengesteld door voedingsdeskundigen en bieden alle nodige vitaminen en mineralen die kinderen nodig hebben om elke dag opnieuw te kunnen leren en spelen.

De school biedt keuze uit twee aparte menu's, namelijk een gewoon en een halal alternatief. Ouders kunnen elke maand vrij kiezen tussen deze opties.

Wij nodigen u dan ook graag uit om uw kind warm te laten eten op onze school. We bezorgen de menu's maandelijks aan alle leerlingen via Smartschool; inschrijven is dus niet nodig. U ontvangt een link naar een Smartschool-formulier waarin u het gewenste menu selecteert en vervolgens de dagen aanduidt waarop u uw kind warm wil laten eten. Invullen en uw bestelling aan ons bezorgen is op die manier dan ook zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Nadien worden de warme maaltijden aangerekend via de schoolfactuur.

Bij het bestellen van warme maaltijden is het belangrijk om steeds de uiterste datum van bestelling (deadline) in de gaten te houden. Zodra deze datum voorbij, wordt het formulier automatisch afgesloten en kan er niet meer besteld worden voor de desbetreffende maand. De school dient zich eveneens te houden aan de vooropgestelde data van de leverancier.
 

De prijzen van de warme maaltijden

  • Kleuterschool: 4,50 euro/maaltijd
  • Lagere school: 5,20 euro/maaltijd

Boterhammen, tussendoortje en drank


Wij vragen, om ecologische redenen, dat de boterhammetjes worden meegebracht in een brooddoos en dus niet in aluminium- of plasticfolie.

Als school verplichten wij het drinken van water tijdens de schooluren en dit liefst uit een herbruikbare drinkbus. Deze beslissing is genomen om gezondheidsredenen en om misverstanden te voorkomen. Frisdranken en energiedranken zijn dus verboden op school, dit zowel tijdens de reguliere schooluren als tijdens de voor- en naschoolse opvang.

Koekjes zijn welkom op school als tussendoortje en voor extra energie. Maar enkel droge koeken en geen koeken met chocolade! De verpakking van de koekjes blijft thuis en de koekjes worden meegegeven in een plastic herbruikbaar koekendoosje.

Woensdag is altijd fruitdag op onze school. Die dag nemen we in plaats van een koekje of een andere snack een lekker stuk fruit of groente mee naar school.